top of page
Poza scriitoruluiPsiholog Loredana Stan

Cum ajuta hipnoza la creșterea stimei de sine?

Actualizată în: 11 ian. 2023


Cum ajuta hipnoza la creșterea stimei de sine?


Termenul de stimă de sine se poate defini că fiind percepția sau părerea pe care o avem despre propria valoare personală adică cum ne apreciem pe noi înșine și poate reprezenta o parte foarte importantă a succesului personal.

O stimă de sine scăzută ne poate determina să intram sau să rămânem în relații toxice, să facem alegeri nepotrivite, să nu reușim să ne atingem potențialul maxim, să ne simțim triști și neâmpliniti.


Cum știi că ai o stimă de sine scăzută?


• Te simți fară valoare și simți că nu ești suficient de bun

• Te privești în oglindă și vezi că nu iți place ce vezi

• Nu ești capabil să iei decizii de unul singur; aștepți întotdeauna confirmări din exterior

• Te judeci frecvent

• Ești neâncrezator în forțele proprii

• Iți este frică de eșec

• Nu poți să spui NU de teama de a nu fii respins, criticat

• Iți ceri scuze în continuu

• Nu te iubești, etc.

Stima de sine scăzută te poate face vulnerabil si la alte probleme cum ar fi abuzul de substanțe, tulburările de alimentație și anxietatea socială.


De ce scade stima de sine?


Pentru că de-a lungul vieții, primim multe mesaje atât negative cât și pozitive iar emoțiile negative sunt adesea mai puternice si pot avea un efect mai mare asupra comportamentului nostru decât cele pozitive, influențând modul în care ne percepem si ne simțim.

Aceste mesaje pot veni de la familia noastră, prietenii, profesorii sau chiar din mass-media. Dacă părinții erau extrem de critici și ne judecau ca si copil sau ne comparau cu alți copii sau fratii mai mari, poate ne-au indus gândul ca niciodata nu vom putea fi suficient de buni. Sau, chiar daca suntem buni, niciodata nu vor observa. Și, din păcate, suntem mai receptivi la mesajele negative pentru că sunt mai puternice din punct de vedere emoțional.

Trauma, fie că este vorba de abuz fizic, sexual sau emoțional, poate fi cea mai evidentă cauză a stimei de sine scăzute. A fi forțat fizic sau emoțional sa faci ceva împotriva voinței tale, te poate face foarte greu să mai ai încredere în tine sau să ai încredere în ceilalți. Oamenii care suferă de trauma abuzului își asumă adesea vina pentru abuz, chiar dacă nu este vina lor.


Cum să cresti stima de sine folosind mintea subconștientă?


Folosirea hipnoterapiei poate ajuta la reprogramarea acelui mod vechi de gândire si pe măsură ce transformi gândurile negative în gânduri pozitive, viața ta va deveni cu totul alta.

Utilizarea hipnoterapiei pentru a crește stima de sine se face oferind persoanei un set de noi afirmații de auto-repetare. Mintea noastră subconștientă primește întotdeauna instrucțiuni din gândurile noastre. Dacă o persoană are un discurs negativ de sine, cum ar fi „Sunt urât”, „Sunt gras”, „Sunt prost”, „Mi-e frică”, „Nu pot obține o slujbă bună” „Nu voi găsi niciodată partenerul potrivit”, ‚,Nu sunt bun de nimic’’, etc.., subconștientul ajută apoi la obținerea unui rezultat pentru a urma acele ordine exacte. Vestea bună este că funcționează și în cealaltă direcție. Dacă o persoană se gândește în mare parte la lucruri bune despre sine, subconștientul ei găsește modalități de a dovedi că aceste lucruri sunt adevărate.

Mintea subconștientă nu face diferența între pozitiv și negativ, fericit sau trist. Ea pur și simplu urmează ordinele continue date de mintea conștientă.


Folosind hipnoterapia pentru a schimba tiparul de gândire negativă, subconștientul poate fi reprogramat (creând noi căi neuronale) cu ganduri pozitive despre sine, cum ar fi „Sunt atrăgător”, „Sunt inteligent”, „Sunt curajos”, „Voi găsi slujba perfectă”, „Voi avea o relație grozavă cu o persoană grozavă”, ,,Voi reusi orice imi propun!’’,etc.


Hipnoterapia poate elimina toate barierele, pentru ca aceste bariere sunt doar in mintea noastra.




46 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page